GSP 9200 - Számítógép vezérelt monitoros kiegyensúlyozó

Legalább egy darab GSP 9200 kerékkiegyensúlyozóra minden magára adó gumis műhelynek szüksége van. Hogy miért? Lássuk csak...

 

A Hunter (U.S.A) vezető az innovácivóban és GSP sorozatú kiegyensúlyozói segítenek a kiegyensúlyozást gyorsabbá, pontosabbá, költség hatékonyabbá és kényelmesebbé tenni.

Hogyan teszi gyorsabbá?
Ebben segít a pneumatikus tokmány, azaz az Autoclamp. Nincs szükség tokmánytekergetésre. Kereket fel pedál le a kerék, már meg is van fogatva. Ezt követően a belső mérőkar
automatikusan kiválasztja a ki-egyensúlyozási módot. Ha felfelé érintjük a felnihez
automatikusan ütős súly kiegyensúlyozási módot ad meg, ha pedig lefelé automatikusan alumínium ragasztott súly-hoz választ kiegyensú-lyozási módot. A kiegyen-súlyozás ezt követően mindössze pár másodpercet vesz igénybe. A nyomaték szabályozott motornak köszönhetően egy 10 vagy
60 kg-os keréknek a kiegyensúlyozási ideje megegyezik.
Lényege hogy a motorvezérlés a kerék súlya alapján növeli, vagy csökkenti a nyomatékot így pörgetve azonos idő alatt a különböző súlyú kerekeket.

Hogyan lesz egy kiegyensúlyozás pontosabb?
A GSP 9200 mérő cellái elhelyezésének hála nincs kitéve a kerék súlyának, vagy a hőmérsékletváltozásnak, így kiemelkedően pontos. A kiegyensúlyozást követően a kereket automatikusan beforgatja a súly felütés helyére. Amennyiben a második súly felütés helyére akarjuk forgatni, ezt megtehetjük nyomógombbal, vagy egyszerűen előre nyomjuk a kereket, amely automatikusan a második kiegyensúlyozatlansági pontba fordul. Az alumínium felnik esetén alsó lézer, fém felni esetén felső lézer Hammerhead mutatja a kiegyensúlyozatlansági pontot. Robosztus tengely, amely egy rosszul emelt felni esetleges oldal ütésének is könnyedén ellenáll. Amennyiben a gép többször rákér súlyt. Kivel ne fordult volna már elő? A Center Check azaz központosítás ellenőrzés segítségével ellenőrizhetjük, hogy központosan van-e felfogatva a kerék, vagy nem. Ehhez a belső mérőkart hozzá kell érinteni a felni oldalához és indításra a gép forgatni kezdi a kereket. Ekkor végig a kart a felni belső felén kell tartani. Ezt követően fellazítani a kereket újra meg fogatni hozzá érinteni a belső mérő kart a felni széléhez és újra forgatni a kereket. A gép méri a két felfogatást és ha nagy az eltérés jelzi, hogy a kerék nincs megfelelően központosítva. Ekkor másik kúp vagy felfogatási mód a megoldás.


Hogyan lesz a kiegyensúlyozás költség hatékonyabb?
A válasz egyszerű SmartWeight. A Hunter által fejlesztett SmartWeight kiegyensú-lyozási technológia egy briliáns megoldás,
amely forradalmasítja a kerék kiegyensúlyozást az által, hogy csökkenti a felhasználandó súly mennyiségét és maximalizálja a termelékenységet, így pénzt takarít meg mindkét esetben. A SmartWeight kiegyensúlyozási technológia 30-40%-kal csökkenti a felhasználandó kerék súlyok mennyiségét, csökkenti a kiegyensúlyozási időt, és növeli a gépjárművek futási minőségét. Maga a módszer a gép nem csak a mért adatokat veszi figyelembe hanem számol is. A hagyományos kettős súly módszert váltja
fel. Felhasználja azon tapasztalatokat melyek azt mutatják hogy a vibráció okozza a legtöbb panaszt a felhasználóknál. Mérés lefutása után a program kiszámolja, hogy a keréktárcsa mely pontjára kerüljön a súly, hogy mind a statikus kiegyensúlyozatlanság, mind a vibráció a legkisebb legyen.

És még némi plusz…
A Rim Scan azaz felni vizsgálat. A belső mérőkarral mérhetjük a felni belső részét. Könnyedén megszűrve az esetleges hibás felnit.

 

Egy GSP 9200 robosztus felépítésének köszönhetően a műhely igazi ékköve. A Hamerhead, illetve a látványos grafika segít a szolgáltatás könnyebb eladásában.


Mindenki tudja, hogy átgumizáskor (téli illetve nyári gumikra) nincs pardon. Egy gépnek legyen az kiegyensúlyozó, vagy kerékszerelő folyamatosan kell mennie.
Ez egy termelő eszköz. A Hunter ezt pontosan tudja, ezért mind a gyártáshoz felhasznált alkatrészek, mind maga a gyártás minősége a legmagasabb szintű.

 

A Weszti Kft. és a Hunter közös akciójában igen kedvező áron lehet GSP 9200-as kiegyensúlyozót vásárolni. Ha ez megtörtént már a konkurencia előtt jár és a válság szele messze elke-rüli Önt.

 

További információk:
Mobil: 06 (30) 283-8159
Telefon: 06 (1) 208-5036
Cím: 1115 Budapest, Kelenföldi u. 2.